Urologija Kongres Terme Dobrna
15. November 2021 —
Novice

IV. Urološki simpozij v Termah Dobrna

V Termah Dobrna bo 18. novembra 2021, že četrtič potekal Simpozij »Moške urološke bolezni«, ki ga organizira Združenje urologov Slovenije, Društvo uroloških bolnikov in IARMR, inštitut za aplikativne raziskave v rehabilitacijski medicini.

Moške urološke bolezni so pogosto prezrte oziroma premalo obravnavane, četudi mednje sodijo nekatere najpogostejše moške bolezni sploh, denimo rak prostate oziroma benigna hiperplazija prostate. O teh boleznih tudi sicer še vedno manj govorimo kot o nekaterih drugih, denimo srčno-žilnih, diabetesu... 

Vse našteto je dovolj pomemben razlog, da je potrebno o teh boleznih ne le spregovoriti, temveč tudi informirati ter nadgraditi in osvežiti znanje čim širšega kroga strokovne medicinske javnosti, ki s temi bolniki prihaja v vsakodnevni stik. Zato ob začetku movembra, mednarodnega meseca moškega urološkega zdravja, organiziramo virtualni simpozij za strokovno medicinsko javnost z naslovom Moške urološke bolezni, v katerem bomo ponudili celovit pregled sodobne obravnave moških uroloških bolezni.

Na ta način bomo prispevali k tesnejšemu sodelovanju številnih zdravstvenih strok, zlasti družinskih zdravnikov, urologov, onkologov, medicinskih sester, lekarniških farmacevtov in še koga.

Vsebino in program simpozija so zasnovali strokovnjaki iz Združenja urologov Slovenije. Podroben program prilagamo TUKAJ.