Zelena oaza kamor seže oko

Bogata zgodovina in osupljiva narava Dobrne kličeta, da raziskujete in doživite utrip kraja. Naj bo sprehod skozi 200-letni park, ogled zgodovinskih znamenitosti, turistična ponudba v okolici, na pot se lahko podate sami ali pa se pridružite našim animatorjem na vodenih ogledih.

Zdravje skozi vodo.

 

 

Spoznajte začetke zdraviliškega kraja in doživite Dobrno kot jo je poznala dobrnska gospoščina vse od 13. stoletja dalje. Obiščite njihove gradove, dvorce in vile. Spoznajte kako so živeli, kje se je zanje mlela moka in kje so hladili pijačo.

Vemo, da vas bo okolica Dobrne prevzela. Nepozabni bodo trenutki na farmi jelenov, okus ter vonj Minkinega »štrudla« pa vas bo spremljal še dolgo potem, ko boste že zapustili Dobrno.

Za raziskovanje hribovite okolice Term Dobrna, se podajte na katero od mnogih pohodniških poti. Dobrna je idealno izhodišče tudi za kolesarje. Na svoj račun boste prišli tisti, ki imate radi vožnjo preko hribov in dolin, kakor tudi tisti, ki s čelado na glavi osvajate asfaltna prostranstva.

Verjamemo, da bo vsakdo našel v športnem parku aktivnost zase. Podate se lahko tudi po gozdni trim stezi z vadbenimi postajami, ki vodi iz parka. Če vas preseneti slabo vreme, lahko obiščete fitnes prostor v Hotelu Vita.

Novost in prava atrakcija je zagotovo vožnja z ekološko varčnimi električnimi vozili. Z njimi se lahko podate do zgodovinskih znamenitosti in turističnih ponudnikov v okolici ter obenem opazujete krasno naravo.

Urejanje zdraviliškega parka v Dobrni sega približno v leto 1820. Tedanji lastnik zdravilišča grof Franc Ksaverij Kajetan Dienersberški je takrat uredil kostanjevo alejo, ki je v ravni črti povezala Zdraviliški dom z naseljem Dobrna. Danes se park razprostira široko med objekti zdravilišča in nudi trenutke umiritve v zeleni oazi. V parku se nahajajo tudi energijske točke.