PITNIK VODE

»SALUS PER AQUAM«

Zdravje skozi vodo.

 

 

  • Pitnik termalne vode

ZDRAVILIŠKI PARK

PITNIK TERMALNE VODE V SRCU NARAVE

Termalni pitnik se nahaja v zgodovinskem Zdraviliškem parku, ki ga je davnega leta 1820 zasnoval grof Franc K. K. Dienersberški, za katerega inspiracijo je črpal iz tradicije zdraviliških parkov drugje v Evropi. V srcu te razkošne narave, v pavilijonu, nekoč ateljeju fotografov Kvasa in Pelikana, smo uredili pitnik dobrnske termalne vode. 

Kompleks treh enot (paviljon, pitni paviljon ter vremenska postaja) je del kulturne dediščine, ki skupaj z bogatim rastjem parka ter petimi energijskimi točkami predstavlja zgodbo o skrbi za zdravje in dobro počutje.

TERMALNI PITNIK

Termalna voda – zaklad narave

Blagodejne koristi naravne termalne vode so že dolgo poznane. Stik termalne vode s telesom pripelje do udobja telesa in duha, saj minerali v vodi pomagajo vzpostaviti ravnovesje v telesu. 
Termalna voda je veliko več, kot »sredstvo« za zdravljenje bolezenskih stanj, je znanstveno dokazano pozitivna izkušnja za vse, ki potrebujejo prijetno sproščujočo izkušnjo.

Zdravilni učinki dobrnske termalne vode so znani že od leta 1403. Zaradi svoje primerne kemijske sestave je idealno sredstvo pri zdravljenju ginekoloških in uroloških obolenj, revmatičnih in revmatizmu sorodnih obolenj, zdravljenju bolezni in poškodb gibalnega sistema. 
Prav tako zdravilna je tudi za bolnike s perifernimi obolenji ožilja, za bolnike z nevrološkimi težavami, za vse s sladkorno boleznijo, povišanim krvnim pritiskom, lažjimi obolenji srca in dihal.

DOBRNSKA TERMALNA VODA

OBRATOVALNI ČAS

Vsak dan: 10.00 - 18.00

Voda se natoči v kozarec, ki ga obiskovalec kupi iz prodajnega avtomata.
Cena kozarca je 7 Eur in omogoča točenje 4 kozarcev (po 2 dcl) vode.

INFORMACIJE

T: 03 78 08 110
E: info@terme-dobrna.si

KAKŠNI SO UČINKI PITJA TERMALNE VODE?

Pitje dobrnske termalne vode blagodejno vpliva na naše telo, ga poživi in pripomore k boljšemu razpoloženju. Zaradi kalcijevih ionov lahko deluje protivnetno in protialergično pri vseh kroničnih vnetjih prebavil in sečil.

Pospešuje prebavo in odvajanje vode iz telesa, ter deluje blago odvajalno. Blagodejno vpliva na zdravje srca in ožilja, krepi organizem ter pripomore k izboljšanju celotne psihofizične kondicije.

Kozarec vode je za telo pomembnejši kot katero koli drugo živilo. Voda je eliksir življenja za organizem: poskrbi, da hranila dosežejo vsako celico telesa, izloča odpadne snovi, ki bi nas lahko zastrupile, pomaga nam pri razmišljanju, skrbi za delovanje metabolizma. 
Toda ni pomembno le, da pijemo, ampak tudi, kaj pijemo! Zdravilna voda oskrbuje organizem s pomembnimi minerali in elementi v sledovih. Če so te snovi v raztopljeni obliki, jih telo lahko optimalno absorbira in uporabi.

V Pitniku termalne vode so na voljo 4 pipe skozi katere priteče:
1.    naravna termalna voda 
2.    ohlajena termalna voda
3.    rahlo gazirana ohlajena termalna voda
4.    gazirana ohlajena termalna voda