TERMIN AMBULANTE

prim. mag. Branko Šibanc dr. med., spec. infektolog: 04. 07. 2024 in 11. 07. 2024 ob 15.00

NAROČANJE

Rezervacijo termina opravite na telefonski številki 080 22 15 od ponedeljka do petka med 7.00 in 19.00 uro
ali po e-pošti ambulanta@terme-dobrna.si

 

Infektološka ambulanta

www.borrelia.si

Je tudi vas okužil klop in vam spremenil življenje?

Vse o Lymski boreliozi, oblikah in poteku zdravljenja, dodanih člankih in intervjujih z prim. mag. Brankom Šibancem dr. med., specializiranim infektologom.

Vse informacije o boreliozi zbrane na novi spletni strani www.borrelia.si

Potrebna je predhodna rezervacija termina na telefonski številki: 080 22 15 ali e-naslovu: ambulanta@terme-dobrna.si

Program zdravljenja

Program lymska borelioza z namestitvijo

Pri tej obliki zdravljenja lahko izberete namestitev v enem izmed naših hotelov. Zdravljenje poteka celodnevno. V primeru, da potrebujete dodatno pomoč pri dnevnih aktivnostih, boste nameščeni na našem negovalnem oddelku, kjer vam bo na voljo 24 urna medicinska oskrba. Informcije o programu Lymska borelioza

Potrebna je predhodna rezervacija termina na telefonski številki: 080 22 10 ali e-naslovu: info@terme-dobrna.si

Program zdravljenja

Program lymska borelioza ambulantno zdravljenje

Zajema potrebno antibiotično zdravljenje v opredeljenem časovnem terminu, ki ga opredeli infektolog, glede na vaše zdravstveno stanje. Informacije o ambulantnem zdravljenju Lymske borelioze

Potrebna je predhodna rezervacija termina na telefonski številki: 080 22 15 ali e-naslovu: ambulanta@terme-dobrna.si

V ambulanti dajemo poudarek na pridobivanju infektološkega drugega mnenja, boleznih, ki jih na človeka prenašajo klopi in druge živali, nepojasnjena vročinska stanja, povišani vnetni parametri ali povišana SR, bolezni popotnikov, redka obolenja neznane etiologije, sindrom kronične utrujenosti, sindrom fibromialgije. Zdravnik specialist bo opredelil vzrok morebitne infekcijske bolezni, predpisal ustrezno terapijo, priporočil nadaljnjo preventivo in cepljenje pri infekcijskih obolenjih.

Cenik

Infektološki pregled 140,00 €
Kontrolni infektološki pregled 80,00 €
Prva elektronska konzultacija 120,00 €
Kontrolna elektronska konzultacija 70,00 €
Zdravilo Depo Penicilin 30,00 €
Aplikacija antibiotika I. 40,00 €
Aplikacija antibiotika II. 65,00 €
Aplikacija antibiotika III. 100,00 €
Nastavitev I.V. kanala 10,00 €
Aplikacija I.M. antibiotika 10,00 €
Infektološki predpis belega recepta (1x) 8,00 €
Cenik velja od 08. 01. 2024. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.

Strokovna ekipa

prim. mag. Branko Šibanc

dr. med., spec. infektolog (vodja medicinske dejavnosti)

Leta 1987 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani, istega leta je postal mladi raziskovalec na Inštitutu za klinično nevrofiziologijo, kjer je leta 1992 zaključil magistrski študij iz klinične nevrofiziologije s temo Simpatični kožni odziv. Nato se je zaposlil v Splošni bolnišnici Celje, kjer je bil vse do prihoda v Terme Dobrna, zaposlen na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Leta 1994 je zaključil specializacijo iz infektologije, kjer se je posvečal bolnikom z okužbami, še posebej pa bolnikom z Lymsko boreliozo. Vseskozi je deloval tudi v Urgentnem centru Splošne bolnišnice Celje (SBC). V letu 2017 mu je bil podeljen naziv primarij.
 
Bil je glavni in neposredni mentor številnim specializantom infektologije, mikrobiologije, internistike, družinske medicine, pnevmologije, študentom obeh slovenskih medicinskih fakultet. Poučeval je na Srednji zdravstveni šoli v Celju in bil asistent na Infekcijski kliniki v Ljubljani. V Splošni bolnišnici Celje je vodil Komisijo za zdravila, Komisijo za protimikrobno zdravljenje, tim za zdravljenje Lymske borelioze in Odsek za zunaj-bolnišnično zdravljenje infektoloških bolnikov. Bil je konzultant infektologije vsem bolniškim oddelkom in Bolnišnici Topolšica. Od leta 2011 je bil član strokovnega sveta Splošne bolnišnice Celje. Bil je kontaktni člen med EARSS in ESGAP s Splošno bolnišnico Celje.
Od leta 2010 je izvedenec ZPIZ in od 2005 tudi član Nacionalne komisije za smotrno predpisovanje protimikrobnih zdravil v Republiki Sloveniji.
Od leta 1999 je predsednik Društva bolnikov z boreliozo Slovenije.
Leta 1998 je bil proglašen za I. Častnega člana Društva bolnikov z boreliozo, 2010 in 2011 je dobil naziv POPovega zdravnika leta, v letu 2011 pa naziv Naj Celjana.
 
V Termah Dobrna obravnava bolnike, ki so potrebni dodatne nege, rehabilitacije, paliative; uvaja nove metode rehabilitacije bolnikov, ki so preboleli bolezni, ki jih na človeka prenaša klop, vključno z njihovo diagnostiko in zdravljenjem, kot pri bolnikih s kronično utrujenostjo in fibromialgijo. Posebej se ukvarja z motnjami spanja, ki vodijo ali spremljajo v številna kronična vnetna obolenja in avtoimune bolezni.

Pokaži več