TERMIN AMBULANTE

prim. mag. Branko Šibanc, dr. med. spec. infektolog: vsak torek ob 17.00

NAROČANJE:

Rezervacijo termina opravite na telefonski številki 080 22 15 od ponedeljka do petka med 7.00 in 13.00 uro
ali po e-pošti ambulanta@terme-dobrna.si

Infektološka ambulanta

Infektologija je veja medicine o nastanku, zdravljenju in preprečevanju nalezljivih bolezni.

V naši infektološki ambulanti dajemo poudarek sledečim področjem:

  • pridobivanju infektološkega drugega mnenja,
  • boleznim, ki jih na čoveka prenašajo klopi in druge živali,
  • nepojasnjenim vročinskim stanjem,
  • povišanim vnetnim parametrim ali povišana SR,
  • bolezni popotnikov,
  • redkim obolenjem neznane etiologije,
  • sindromu kronične utrujenosti,
  • sindromu fibromialgije.

Zdravnik specialist bo opredelil vzrok morebitne infekcijske bolezni, predpisal ustrezno terapijo, priporočil nadaljnjo preventivo in cepljenje pri infekcijskih obolenj.

Cenik

Infektološki pregled 120,00 €
Kontrolni infektološki pregled 70,00 €
Prva elektronska konzultacija 120,00 €
Kontrolna elektronska konzultacija 70,00 €
Zdravilo Depo Penicilin 20,00 €
Cenik velja od 7. 1. 2023. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.

Strokovna ekipa

prim. mag. Branko Šibanc

dr. med. spec. infektolog (vodja medicinske dejavnosti)

Leta 1987 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani, istega leta je postal mladi raziskovalec na Inštitutu za klinično nevrofiziologijo, kjer je leta 1992 zaključil magistrski študij iz klinične nevrofiziologije s temo Simpatični kožni odziv. Nato se je zaposlil v Splošni bolnišnici Celje, kjer je bil vse do prihoda v Terme Dobrna, zaposlen na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Leta 1994 je zaključil specializacijo iz infektologije, kjer se je posvečal bolnikom z okužbami, še posebej pa bolnikom z Lymsko boreliozo. Vseskozi je deloval tudi v Urgentnem centru Splošne bolnišnice Celje (SBC). V letu 2017 mu je bil podeljen naziv primarij.
 
Bil je glavni in neposredni mentor številnim specializantom infektologije, mikrobiologije, internistike, družinske medicine, pnevmologije, študentom obeh slovenskih medicinskih fakultet. Poučeval je na Srednji zdravstveni šoli v Celju in bil asistent na Infekcijski kliniki v Ljubljani. V Splošni bolnišnici Celje je vodil Komisijo za zdravila, Komisijo za protimikrobno zdravljenje, tim za zdravljenje Lymske borelioze in Odsek za zunaj-bolnišnično zdravljenje infektoloških bolnikov. Bil je konzultant infektologije vsem bolniškim oddelkom in Bolnišnici Topolšica. Od leta 2011 je bil član strokovnega sveta Splošne bolnišnice Celje. Bil je kontaktni člen med EARSS in ESGAP s Splošno bolnišnico Celje.
Od leta 2010 je izvedenec ZPIZ in od 2005 tudi član Nacionalne komisije za smotrno predpisovanje protimikrobnih zdravil v Republiki Sloveniji.
Od leta 1999 je predsednik Društva bolnikov z boreliozo Slovenije.
Leta 1998 je bil proglašen za I. Častnega člana Društva bolnikov z boreliozo, 2010 in 2011 je dobil naziv POPovega zdravnika leta, v letu 2011 pa naziv Naj Celjana.
 
V Termah Dobrna obravnava bolnike, ki so potrebni dodatne nege, rehabilitacije, paliative; uvaja nove metode rehabilitacije bolnikov, ki so preboleli bolezni, ki jih na človeka prenaša klop, vključno z njihovo diagnostiko in zdravljenjem, kot pri bolnikih s kronično utrujenostjo in fibromialgijo. Posebej se ukvarja z motnjami spanja, ki vodijo ali spremljajo v številna kronična vnetna obolenja in avtoimune bolezni.

Pokaži več