TERMIN AMBULANTE

Miodrag Aleksić, dr. med., spec. nevrokirurg: 30. 05. 2024 ob 16.30

doc. Mitja Benedičič dr. med., spec. nevrokirurg: 30. 05. 2024 ob 16.30

asis. mag. Matjaž Voršič dr. med., spec. nevrokirurg: /

NAROČANJE

Rezervacijo termina opravite na telefonski številki 080 22 15 od ponedeljka do petka med 7.00 in 19.00 uro ali po e-pošti ambulanta@terme-dobrna.si

 

Nevrokirurška ambulanta

V nevrokirurški ambulanti obravnavamo v prvi vrsti vse bolezni in težave, ki zajemajo živčni sistem – možgane, hrbtenjačo in periferne živce. Po natančnem pregledu nevrokirurg oceni ali je potrebno kirurško zdravljenje omenjenih težav in le tega nato v kolikor je potrebno ustrezno tudi opravi.
V naši ambulanti boste deležni hitrega, strokovnega in natančnega pregleda in obravnave s strani specialista nevrokirurgije.

STANJA, KI JIH OBRAVNAVAMO

 • Sum na žilne možganske bolezni
 • Stanja po poškodbi glave
 • Možganske tumorje in druge
 • Bolezni, ki zajemajo hrbtenico
 • Bolezni zapestnih in komolčnih prehodov
 • Sum na kilo medvretenčne ploščice (diskus hernijo)
 • Zožitev spinalnega kanala (stenoza)
 • Premik vretenc (spondilolisteza)

Cenik

Specialistični nevrokirurški pregled z izvidom in mnenjem  100,00 €
Kontrolni nevrokirurški pregled  60,00 €
Cenik velja od 08. 01. 2024. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.

Strokovna ekipa

Miodrag Aleksić

dr. med., specialist nevrokirurg

Dr. Miodrag Aleksić, specialist nevrokirurg iz SB Celje, rojen 1967. V svoji dolgoletni praksi je vpeljal vrsto inovativnih metod v spremljanju in zdravljenju kritično bolnih nevrokirurških in nevroloških pacientov kakor tudi o spremljanju najnovejše metode kirurškega zdravljenja na področju kraniocerebralne in spinalne kirurgije. Opravlja vse vrste nevrokirurških operativnih posegov (možganskih tumorjev, vaskularne patologije-(epiduralno, subduralno, intramožgansko krvavitev), poškodbe glave in hrbtenice, pediatrične nevrokirurgije s posebnim zanimanjem pri oskrbi travm in spinalne kirurgije-(degenerativne bolezni, poškodbe).
Izobrazba:

 • 1987 - 1995 Medicinska fakulteta Niš, pridobil naziv Doktor medicine
 • 1996 - 2003 Specialističen študij iz nevrokirurgije, pridobil naziv Specialist nevrokirurg

Usposabljanje tekom specialističnega študija in po tem:

 • 2001 (oktober – november) Karolinska bolnišnica- departman za Nevrokirurgijo, Stockholm, Švedska
 • 2004 (september – december) Univerzni in bolnišnični center - Klinika za Nevrokirurgijo; Tours, Francija,
 • 2008 (septemeber) uspešno končal seminar iz Nevrokirurgije, Weill-Cornell Medicinski College, Salzburg, Avstrija,
 • 2010 Slovenija Spine simpozij, Ljubljana, Slovenija
 • 2012 Kirurške tehnike degenerativne lumbalne hrbtenice, Barcelona, Španija (De-Puy Institute)
 • 2014 Medtronic Academia
 • 2015 Napredno instrukcijski tečaj vratne hrbtenice, Barcelona, Španija (De-Puy Institute)
 • 2016 Napredni simpozij – Travma in degenerativne bolezni vratne hrbtenice, Ljubljana, Slovenija (AO Spine)

Udeleženec številnih mednarodnih, regionalnih in lokalnih kongresov, seminarjev in tečajev v cilju kontinuirane medicinske edukacije in usposobitve v stroki.
Svoje vrhunsko znanje in bogate strokovne izkušnje bo vpeljal tudi v našem diagnostično rehabilitacijskem centru Dobrna Medical.

Pokaži več

doc. dr. Mitja Benedičič

dr. med., spec. nevrokirurg

Doc. dr. Mitja Benedičič, dr. med., je nevrokirurg, zaposlen v UKC Ljubljana, ki se prvenstveno ukvarja z težavami s vratno in ledveno hrbtenico, ki so posledica njene obrabe (stenoza spinalnega kanala, diskus hernija, spondilolisteza…). Ukvarja se z operativnim zdravljenjem bolezni hrbtenice, poleg tega pa je strokovnjak za manj invazivne pristope, ki poleg usmerjene fizikalno-medicinske obravnave s fizioterapijo vključujejo tudi rentgensko in ultrazvočno vodene posege na hrbteničnih sklepih in medvretenčnih ploščicah. Izvaja tudi subspecialistično zdravljenje kronične hrbtenične bolečine s stimulacijo hrbtenjače.

Pokaži več

asis. mag. Matjaž Voršič

dr. med., spec. nevrokirurg

Asist. Matjaž Voršič, dr. med. je zaposlen v Univerzitetnem Kliničnem Centru Maribor kot specialist nevrokirurg.
Po uspešno zaključeni osnovni šoli Bojana Ilicha v Mariboru in treh letnikih na Srednji naravoslovni šoli Miloša Zidanška v Mariboru, je četrti letnik opravljal na katoliški srednji šoli Bishop Kelley v Tulsi, Oklahoma, v Združenih državah Amerike.
Študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani, na Odseku za medicino, je uspešno končal septembra 1997, in si pridobil naziv doktor medicine. Da bi poglobil svoje znanje iz medicine, se je vpisal na tretjo stopnjo na Medicinski fakulteti v Ljubljani.
Februarja 1998 je začel svoje delo kot sekundarij v Kliničnem centru v Ljubljani in ga julija 1998 tudi zaključil. Leta 1998 se je zaposlil v Splošni bolnišnici Maribor na oddelku za nevrokirurgijo in pridobil specializacijo iz nevrokirurgije. Tekom specializacije je objavil več člankov v znanih znanstvenih revijah. Specialistični izpit je opravil leta 2004 in si pridobil naziv specialist nevrokirurg.
Leta 2005 je bil na Medicinski fakulteti v Mariboru izvoljen za asistenta pri predmetih anatomija in nevrokirurgija in od takrat uspešno sodeluje pri pouku in vajah študentov medicine.
Kot specialist nevrokirurg je objavil več člankov v znanstvenih revijah tako doma kot v tujini. V zadnjem času se posveča predvsem zdravljenju bolezni hrbtenic. V okviru tega je oktobra 2008 organiziral mednarodno srečanje in delavnico Maribor Spine o kirurškem zdravljenju bolezni ledvene hrbtenice.

Pokaži več