01. September 2020 —
Novice

Bolečine v križu, napetost v vratu, brazgotine, nehoteno uhajanje urina...Vam zveni znano? Bolečine v križu so najpogostejši vzrok za obisk pri fizioterapevtu. Ne smemo pa pozabiti na težave in poškodbe drugih delov telesa, ki prav tako potrebujejo rehabilitacijo.

Da bi se vse metode in tehnike izvajale pod najkvalitetnejšim nadzorom, smo v Termah Dobrna zbrali vrhunske kvalificirane fizioterapevte, ki jih odlikujejo strokovno znanje in individualni pristop. S pomočjo najsodobnejših manualnih metod, tehnik in naprav, poskrbimo za hitro, uspešno in dolgotrajno rešitev vaših težav.

Manualne tehnike fizioterapije Term Dobrna:

Manipulacija fascij - je postopek manualne terapije, s katero obravnavamo številna akutna in kronična stanja pri bolečinah v gibalnem sistemu. Manipulacijo ne opravljamo neposredno na prizadetem delu telesa, temveč na osnovi testiranja in analize biomehanskega modela.
Miofascialne prožilne točke - terapija se izvaja s pomočjo pritiska na najbolj bolečo točko v mišici in z raztezanjem obravnavane mišice. Terapija odpravlja bolečine, zmanjšuje napetost, povečuje gibljivost in optimizira gibanje.

Terapevtska obravnava brazgotin - s posebno tehniko obravnavamo brazgotine, ki nastanejo kot posledica poškodb, opeklin in pooperativnih posegov. Najslabši izgled brazgotine je med 1. in 6. mesecem po poškodbi. To obdobje je najbolj primerno za učinkovito in hitro obravnavo brazgotin, ko lahko dosežemo najboljše rezultate.
Urinska inkontinenca - pri preprečevanju in/ali zdravljenju urinske inkontinence se v zadnjem času vse bolj uveljavlja vloga fizioterapije in priporočilo, da naj bodo fizioterapevtske metode pri terapiji vedno prva izbira. V Termah Dobrna pristopamo k problematiki urinske inkontinence s celostno, zaokroženo in strokovno podprto rehabilitacijo. V okviru pridobljenih podatkov vam bomo določili individualen program, v katerem bodo zajete najnovejše terapevtske tehnike in metode zdravljenja vaših težav.

Aparaturne tehnike:


Biospectrum tehnologija – BST - temelji na spoznanju, da se človeška celica odziva na zunanji signal, ki je frekvenčno enak lastni frekvenci zdrave človeške celice. S svojim globinskim elektromagnetnim delovanjem znanstveno potrjeno uravnava metabolizem vsake naše celice. To pomeni, da našemu organizmu na najbolj naraven način omogoči ponovno vzpostavitev njegovega biološko zdravega ravnotežja.

Udarni globinski valovi ali ESWT - terapija z ESWT je sodoben pristop obravnave bolečine in funkcionalne prizadetosti pri pacientih, ki imajo težave z degenerativnimi spremembami v tetivno-mišičnem sistemu. ESWT je dokazano učinkovita pri stanjih, kot so: plantarni fascitis, trn v peti, kronične bolečine in kalcinacije v ramenskem obroču.

Funkcionalna magnetna stimulacija - FMS stol - poleg vaj za krepitev mišic medeničnega dna uporabljamo tudi FMS stol. Izvaja se pri ženskah in moških, za hitrejšo rehabilitacijo po operativnih posegih v urogenitalnem območju in po porodu. Učinek zdravljenja s FMS je povečanje moči in vzdržljivosti mišic medeničnega dna.

Fizioterapevti v Termah Dobrna vsekakor stremimo k temu, da pacienta obravnavamo celostno in individualno ter skladno s sodobnimi tehnikami in metodami s področja fizioterapije. Ne osredotočamo se samo na problem, ki ga pacient navaja, temveč sledimo prepričanju, da je le celosten pristop tisto, kar si pacient zasluži.

Avtor: Barbara Kočar, dipl.fiziot.
Več na spletni strani Term Dobrna: www.terme-dobrna.si.
Informacije na telefonski številki: 03 78 08 143 ali e-naslovu: fizioterapija@terme-dobrna.si.