Bakhusova pojedina

Kako so se zabavali Stari Rimljani

Z bogato zgodovino zdravilišča se prepleta tudi naša kulinarična zgodba. Za praznovanja smo tako pripravili posebno Bakhusovo pojedino – zabavo kot so jo poznali Stari Rimljani. Dogodek je pravo doživetje, saj gostje, oblečeni v rimske toge in okronani z lovorovim vencem, uživajo v kulinaričnih dobrotah kar z golimi rokami.

Zgodovina, ki navdihuje

Razlogov za praznovanje in veselje je vedno dovolj. Vsem pa je skupno, da želimo pripraviti posebno praznovanje, ki bo spletlo lepe spomine in trdne vezi, ki bo naredilo življenjsko ali delovno pot v bodoče še bolj pristno in uspešno.

V Termah Dobrna smo se zato vrnili v našo bogato zgodovino. Iz starih zapisov je razvidno, da so naše kraje obiskali tudi Rimljani, ki so že zelo dobro poznali učinke zdravilne vode, naravne lepote Dobrne, znani pa so tudi po tem, da so življenje znali resnično uživati, začinili pa so ga radi z velikimi zabavami in pojedinami, v čast boga Bakh-a, ki je bil bog vina in veseljačenja.

Informacije

OBRATOVALNI ČAS

Vinska klet pod Vilo Higiea, je odprta po dogovoru, za zaključene družbe z rezervacijo.

REZERVACIJE IN KONTAKT

T: 03 78 08 164 ali 03 78 08 110
E: info@terme-dobrna.si

PROTOKOL POJEDINE

Z velikim veseljem tudi v Termah Dobrna posvečamo delček naše izredne in pestre ponudbe omenjenemu bogu, z Bakhusovimi pojedinami, seveda pa smo se hkrati tudi zavezali, da bomo spoštovali njegov protokol in potek pojedine:

  • Ob prihodu na veseljačenje mora vsakdo spiti dobrodošlico.
  • Vstop v vinsko klet je preko grajskega hodnika v soju vrtnega ognja.
  • Obvezno je umivanje rok v čebričku.
  • Obvezne so rimske toge in lovorov venec.
  • Sledi izbor vladajočega para večera in noči.
  • Za obloženo mizo goste povabi vladar, glasnik ljudstva predstavi jedilnik.
  • Jemo z rokami.
  • Pije se belo ali rdeče vino iz rimske kleti.
  • Dobra volja je obvezna.
  • Vsakdo, ki se udeleži Bakhusove pojedine, je nagrajen z nepozabno nočjo zabave, ki se neredko podaljša kar v dan. Sproščeno ozračje, duh preteklosti, okusna hrana in trenutki, ko lahko celo malo pozabimo na vsakdanji bonton, so zagotovilo, da se bo o takšni, malo drugačni zabavi ali poslovnem zaključku, govorilo še lep čas.


Minimalno število udeleženih na pojedini je 12, maksimalno 30. Za posebne priložnosti je možna organizacija pojedine tudi do 150 oseb v Svečani dvorani v Zdraviliškem domu ali Mali dvorani v Zdraviliškem domu.