Termoterapija

Termoterapija je fizioterapevtsko zdravljenje s pomočjo termičnih učinkov različnih bolezenjskih stanj ali poškodb. Uporablja različne postopke za dovajanje toplote na prizadeta mesta ali za odvajanje toplote iz prizadetih mest (krioterapija). S tem se izboljša gibljivost mišic in sklepov, blaži bolečine in lajša mišične krče.

TERAPIJE, KI JIH NUDIMO

 • Ultrazvok 
  Je terapija, ki s pomočjo ultrazvočnega valovanja ter njegovega mehaničnega in termičnega učinka na tkiva, uspešno odpravlja bolečino tudi v globoko ležečem živčno mišičnem sistemu in ne samo na površini. Pri utrazvočni terapiji izkoriščamo visoke frekvence, ki delujejo na tkivo kot mehanska mikromasaža. Zaradi premikanja celične in medcelične tekočine, pripomore pri odplavljanju metabolnih produktov ter zviša viskoznost tkiv in tekočin, s čimer omogoča hitrejšo izmenjavo snovi v tkivih.
   
 • Sonofreza 
  Je transdermalna tehnika vnašanja učinkovin (protivnetnih zdravil, anestetikov, kontrairitantov) skozi nepoškodovano kožo s pomočjo ultrazvoka. Odlična terapija v kombinaciji z geli s posebnimi učinki, ki jih pacientu ponudimo v naših termah.
   
 • Terapija z ir žarki 
  Temelji na infra rdečih žarkih, ki snovi segreva neposredno (ne segreva zraka) in ima neverjetno moč in dober učinek pri zdravljenju poškodb, pomirja vnetja, stimulira prekrvavitev in spodbuja odvajanje toksinov.
   
 • Parafin 
  Je toplotna obloga na osnovi parafina.
   
 • Termopak 
  Je toplotna obloga iz posebnega gela.
   
 • Površinsko ogrevanje z grelno blazino
   
 • Krioterapija hilotherm 
  Je hlajenje obolelih mest s pomočjo aparature, ki konstantno vzdržuje temperaturo hladilnih oblog.

Cenik

Termoterapija (termopak) 10,00 €
Hlajenje s Hilothermom (20 min.) 15,00 €
Parafin 20,00 €
Cenik velja od 08. 01. 2024. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.