Fototerapija

Fototerapija sodi med sodobne metode zdravljenja. Gre za uravnavanje celičnih procesov s pomočjo svetlobe vidnega rdečega spektra in svetlobe blizu infrardečega spektra, ki ga lahko oddajajo določene LED – diode. Priporočamo jo predvsem pri poškodbah mehkih tkiv (izvini, izpahi, udarnine), revmatoidnem artritisu, degenerativnih obolenjih sklepov, za boljše celjenje pri zlomih kosti, pri zapletih diabetične bolezni (diabetična polinevropatija), za zmanjšanje bolečin v sklepih in hrbtenici, rehabilitaciji po možganski kapi, uravnavanju delovanja imunskega sistema in za izboljšanje mikrocirkulacije v tkivih.

TERAPIJI, KI JU NUDIMO

  • Laserska terapija 
    Je terapija kjer je valovna dolžina svetlobe nastavljena na ozek del svetlobnega spektra (samo ena vrsta barve) tako da neprestano ali v pulzu nosi več energije in se uporablja pri vnetjih in kroničnih bolečinah, za zmanjševanje oteklin ali limfnem zastoju, saj deluje biostimulativno na celice.
     
  • Svetlobna terapija Bioptron 
    Je linearna polarizirana, rumena svetloba. Je popolnoma varna svetloba iz vidnih žarkov in infra rdečih žarkov, ki delujejo 1-2 centimetra pod površino kože. Svetloba spodbuja regeneracijo našega telesa in pospešuje celjenje ran.

Zdravilni učinki bioptrona: aktivira celične funkcije, vzpodbuja proces regeneracije, krepi imunski sistem, pospeši procese celične presnove, vzpodbuja zdravljenje celotnega organizma
Biotron uporabljamo za naslednja obolenja: Celjenje ran (po poškodbah, po operacijah, opeklinah, preležaninah, razjedah na nogah), v športni medicini, revmatologiji, fizioterapiji, za kožna obolenja in težave s kožo, bolezni novorojenčkov in otrok ter za sezonske razpoloženjske motnje
 

Cenik

Svetlobna terapija z Bioptronom (10 min.) 15,00 €
Barvna terapija z Bioptronom (10 min.) 25,00 €
Cenik velja od 08. 01. 2024. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.