Zdraviliški dom

Podnaslov

Srce termalnega zdravilišča

Zgrajen leta 1624, velja za osrednji in najstarejši objekt v zdravilišču. Že stoletja predstavlja srce zdravilišča, saj se v njem nahaja termalni vrelec z zdravilno vodo in marmorne termalne kopeli, ohranjene vse iz leta 1874.

Sobe

ZGODOVINSKI VPOGLED

Današnja stavba izvira v delu svojega jedra iz časa nastanka zdravilišča in je skozi razcvet le-tega, doživela številne dozidave in prenove. Zaradi svojih arhitekturnih in krajinskih značilnosti, jo varujemo kot naselbinsko dediščino.

Blagodejnost termalne vode so znali ceniti številni takratni obiskovalci, med njimi tudi brat cesarja Napoleona I., Louis Bonaparte, ki se je v Dobrni zdravil leta 1809 skupaj s preostalimi vojaki, ranjenimi v francosko-avstrijskih bojih. Zdravilišču se je oddolžil tako, da je dal v bazenu izravnati in zgladiti neravna skalnata tla.

Danes je Zdraviliški dom s svojo veličastno dvorano iz leta 1847, prizorišče elitnih kulturnih in zabavnih prireditev. Edinstvenemu razvajanju telesa in duha se lahko še vedno prepustite v marmornih termalnih kopeli, ohranjenih iz leta 1874.

REZERVIRAJTE ZDAJ
Povpraševanje