Terapevtska obravnava brazgotin

Terapevtska obravnava brazgotin je obravnava brazgotin, ki nastanejo kot posledica raznovrstnih poškodb, opeklin, pooperativnih posegov in poškodb.
V Dobrna Medical želimo ponuditi našim pacientom in pacientkam možnosti najkvalitetnejših obravnav. V ta namen smo strokovno usposobili diplomirane delovne terapevte za izvajanje terapevtske obravnave brazgotin.
Storitev velikokrat kombiniramo z lasersko terapijo, ki celjenje ran še pospeši, obenem pa v okviru terapevtske obravnave brazgotin veliko časa posvečamo tudi edukaciji uporabnikov, saj je različne postopke potrebno izvesti velikokrat preko dneva tudi v domačem okolju, obenem pa upoštevati tudi določena navodila, ki bodo zagotovila ustrezno spremljajočo terapijo, ki nas bo popeljala do želenega končnega uspeha

Cilj terapevtske obravnave brazgotin je zmanjšati preobčutljivost, mehčanje brazgotin, zmanjševanje bolečine, izboljšanje estetskega videza in preprečevanje oz. zmanjšanje kontraktur.

Brazgotine ob nastanku nimajo več enakih značilnosti v zgradbi, kot naša koža, ampak je sestavljena iz vezivnih celic in vlaken, katera so prekrita s kolagenom in prepletena v različnih smereh. Najslabši izgled brazgotine je med prvim in šestim mesecem po poškodbi. To obdobje je najbolj primerno za učinkovito in hitro obravnavo brazgotin, ko lahko dosežemo najboljše rezultate. Ne glede na to kje se nahaja, lahko ljudem povzroča različne fizične in psihološke tegobe.

Cenik

Terapevtska obravnava brazgotin (do 20 min.) 20,00 €

Cenik velja od 07. 01. 2022. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.