TERMIN AMBULANTE

Jerkovič Parač Božena, dr. med. spec. anast., reanim. in perioperativne intenzivne medicine: /

NAROČANJE

Rezervacijo termina opravite na telefonski številki 080 22 15 od ponedeljka do petka med 7.00 in 19.00 uro ali po e-pošti ambulanta@terme-dobrna.si

 

Protibolečinska ambulanta in ambulanta za akupunkturo

Leta 2003 sta Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in Nacionalni inštitut za zdravje objavila poročilo z naslovom "Akupunktura: Pregled in analiza poročil o kontroliranih kliničnih preiskavah.« V poročilu so prikazali seznam bolezni in stanj, ki se učinkovito zdravijo z akupunkturo.

Vendar obstaja še veliko drugih stanj, ki so jih stoletja učinkovito zdravili z akupunkturo in za katere ni narejenih sodobnih študij. Znanstveniki že več let intenzivno raziskujejo delovanje akupunkture in so dokazali že mnoge povezave. Akupunktura pomaga premagovati dnevni stres in obremenitve sodobnega življenja; lajša bolečine, zmanjša sklepna in mišična vnetja; izboljša prebavo; obrani pred prehladi, gripami in alergijami; uravnavajo hormonski ciklus; pomaga obvladati kronična zdravstvena stanja in hitrejše okrevanje od poškodbe in operacije.

Akupunktura zdravilno učinkuje na moteno delovanja organov in lajša težave pri poškodbi telesnih struktur. Povečuje samozdravilno sposobnost telesa in prispeva k boljšemu duševnemu in telesnemu počutju. Je idealna dopolnilna metoda uradni medicini.

Trije najpomembnejši učinki akupunkture so:

  • lajša bolečine,
  • zmanjšuje vnetje,
  • povrne ravnovesje.

Terapija običajno traja 30 do 45 minut. Mnogi po terapiji občutijo veliko sprostitev. Težave in bolečine pogosto opazno popustijo že po prvih terapijah. Največkrat se priporoča deset terapij, enkrat do dvakrat na teden.
Več kot tri desetletja se akupunktura razvija tudi v zahodnem svetu. V tem času je nastalo veliko število znanstvenih študij, ki dokazujejo, da ni samo varna metoda zdravljenja, če jo izvajajo ustrezni strokovnjaki, ampak tudi statistično učinkovita.

Cenik

Prvi pregled s specialističnim izvidom 100,00 €
Akupunktura 40,00 €
Kontrolni pregled po opravljenih 10 akupunkturah 50,00 €
Elektroakupunktura 40,00 €
Cenik velja od 07. 01. 2023. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.

Strokovna ekipa

Božena Parać Jerković

dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije in perioperatinve intenzivne medicine, evropski diplomant bolečinske medicine (EDPM)

Od leta 2009 je redno zaposlena na Oddelku za anesteziologijo Splošne bolnišnice Slovenj Gradec in redno dela kot anesteziolog in zdravnik v Protibolečinski ambulante.

Leta 1998 je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Zagrebu, Hrvaška.

Specializacijo iz področja anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine je pridobila na Kliničnem oddelku za anesteziologijo UKC Ljubljana, leta 2009.

V vsakodnevnem delu kot anesteziolog, dela tudi že 9 let kot zdravnik specialist  v protibolečinski ambulanti.
Ukvarja se z zdravljenjem akutne in kronične bolečine in kroničnih bolečinskih sindromov: kronično bolečino v hrbtenici, glavoboli, kroničnih regionalnih bolečinskih sindromov (CRPS tip 1 in 2), pooperativni akutni in kronični bolečini, akutni in kronični nevropatski bolečini, fibromialgiji in visceralni bolečini.
Leta 2011 je končala tečaj za naziv akupunkturologa po programu ICMART (International Council of medical Acupuncture and Related Technique), v Zagrebu, Hrvaška in pridobila certifikat. 

Subspecialistično se ukvarja s terapijo akutne, rakaste in kronične – ne rakaste bolečine že od leta 2010, kot anesteziolog in akupunkturolog se aktivno izobražuje v zdravljenju bolečine.
Končala je Evropske šole  za zdravljenje bolečine: (Celovec, Avstrija; Bergamo, Italija; Krakow, Poljska; London, Anglija; Maribor, Slovenija; Osijek, Hrvaška) in aktivno sodelovala na domačih in tujih kongresih bolečine (World Institute of Pain, EFIC, Slovenski kongresi anesteziologov, Sekcije anesteziologov).

V evropskih centrih odličnosti protibolečinske terapije je bila seznanjena in aktivno sodelovala pri zdravljenju vseh vrst bolečinskih sindromov (interventna terapija bolečine v hrbtenici, rakaste bolečine in paliativne terapije bolečine, farmakoterapije, ultrazvočne blokade živcev in živčnih pleksusov, interdisciplinarni pristop terapiji bolečine: biopsihosocialni pristop, terapija z ogledali).
Končala je tudi Šole interventne bolečinske terapije Evropskega združenja za zdravljenje bolečine in tečaje ultrazvočnih blokad živcev pri akutni in kronični bolečini (Reka in Osijek, Hrvaška; Celovec, Avstrija).

Leta 2017 je opravila Evropski izpit iz bolečinske medicine (Madrid, Španija) in se tem pridobila certifikat evropskega diplomanta bolečinske medicine - European Diploma in Pain Medicine (EDPM).

Aktivno sodeluje z društvom bolnikov s kronično bolečino na Koroškem - civilne in humanitarne iniciative bolnikov, na ta način ozavešča bolnike o pomenu kronične bolečine, načinih terapije in opozarja na preventivne in kurativne dejavnike pri razvoju kroničnega bolečinskega sindroma.
Med prioritetnimi nalogami ima zdravljenje kronične nerakaste bolečine z interdisciplinarnim pristopom in najnovejšimi metodami zdravljenja z implementacijo interdisciplinarne metode obravnave bolnika s kronično bolečino kot celote.
Kot  akupunkturolog aktivno dela v Protibolečinski ambulanti Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Pokaži več