TERMIN AMBULANTE

Jerkovič Parač Božena, dr.: 07.12.2021 ob 15.00

NAROČANJE

Rezervacijo termina opravite na telefonski številki 080 22 15 od ponedeljka do petka med 9.00 in 13.00 uro ali po e-pošti ambulanta@terme-dobrna.si

 

Protibolečinska ambulanta in ambulanta za akupunkturo

Leta 2003 sta Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in Nacionalni inštitut za zdravje objavila poročilo z naslovom "Akupunktura: Pregled in analiza poročil o kontroliranih kliničnih preiskavah.« V poročilu so prikazali seznam bolezni in stanj, ki se učinkovito zdravijo z akupunkturo in smo ga v skrajšani obliki pripravili v zavihkih.

Vendar obstaja še veliko drugih stanj, ki so jih stoletja učinkovito zdravili z akupunkturo in za katere ni narejenih sodobnih študij. Znanstveniki že več let intenzivno raziskujejo delovanje akupunkture in so dokazali že mnoge povezave. Akupunktura pomaga premagovati dnevni stres in obremenitve sodobnega življenja; lajša bolečine, zmanjša sklepna in mišična vnetja; izboljša prebavo; obrani pred prehladi, gripami in alergijami; uravnavajo hormonski ciklus; pomaga obvladati kronična zdravstvena stanja in hitrejše okrevanje od poškodbe in operacije.

Akupunktura zdravilno učinkuje na moteno delovanja organov in lajša težave pri poškodbi telesnih struktur. Povečuje samozdravilno sposobnost telesa in prispeva k boljšemu duševnemu in telesnemu počutju. Je idealna dopolnilna metoda uradni medicini.

Trije najpomembnejši učinki akupunkture so:

  • lajša bolečine,
  • zmanjšuje vnetje,
  • povrne ravnovesje.

Terapija običajno traja 30 do 45 minut. Mnogi po terapiji občutijo veliko sprostitev. Težave in bolečine pogosto opazno popustijo že po prvih terapijah. Največkrat se priporoča deset terapij, enkrat do dvakrat na teden.
Več kot tri desetletja se akupunktura razvija tudi v zahodnem svetu. V tem času je nastalo veliko število znanstvenih študij, ki dokazujejo, da ni samo varna metoda zdravljenja, če jo izvajajo ustrezni strokovnjaki, ampak tudi
statistično učinkovita.

Cenik

Akupunktura - prva akupunktura s posvetom z zdravnikom 30,00 €
Akupunktura - nadaljnja 25,00 €
Akupunktura za nosečnice - prva s posvetom z zdravnikom 25,00 €
Akupunktura za nosečnice - nadaljnja 20,00 €

Cenik velja od 07. 01. 2021. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridružujemo si pravico do spremembe cen in prodajnih pogojev ter tipkarskih napak.

Strokovna ekipa

Marija Ocvirk

dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Marija Ocvirk, specialistka ginekologije in porodništva, je končala Medicinsko fakulteto v Ljubljani leta 1981, specializacijo iz ginekologije pa zaključila leta 1990. Po opravljenem specialističnem izpitu je bila leto dni na izpopolnjevanju v Leverkusnu v Nemčiji, od leta 1994 je delala na ginekološko – porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Celje, kjer je bila vodja perinatologije in namestnica predstojnika oddelka.
Njeno vodilo pri delu je nenehno učenje in izpopolnjevanje na različnih strokovnih področjih.
Aktivno in pasivno se je udeležila številnih izobraževanj v Sloveniji, v organizaciji Združenja ginekologov in porodničarjev, Novakovih dnevov, na področju ultrazvočne diagnostike ploda.
Dvakrat se je udeležila tečaja iz ultrazvoka pri prof. Kypros Nikolaidesu v Londonu na The Fetal Medicine Foundation.
Leta 1999 je opravila Mednarodno šolo akupunkture in moksibustije v Ljubljani in nato še šolo akupunkture in moksibustije na China Beijing International Acupuncture Training Centre v Pekingu.
Aktivno je sodelovala pri izvedbi projekta Novorojenčku prijazna porodnišnica s pripravo literature in poučevanjem medicinskega kadra na ginekološkem oddelku. Bila je glavni mentor specializantom ginekologije in porodništva.
Maja 2005 se je zaposlila v Termah Dobrna, kjer se je ukvarjala z rehabilitacijo žensk po ginekoloških obolenjih, predpisovala terapije in spremljala njihovo rehabilitacijo po prebolelem raku na rodilih in raku dojk ali po ginekološki operaciji. Ob pomoči Term Dobrna in Občine Dobrna je v Termah Dobrna ustanovila Dispanzer za ženske na primarnem nivoju.
V Termah Dobrna je s sodelavci pripravila programe za večjo rodnost, pripravo na porod, za ženske v menopavzi, program za obnovitveno rehabilitacijo po operaciji raka na dojkah.
Poleg svojega rednega dela se je ukvarjala tudi z uvajanjem izboljšav kakovosti v zdravstvu v Termah Dobrna v povezavi s pridobitvijo mednarodne akreditacije.
Že na začetku strokovnega dela je spoznala, da je zelo pomembno nenehno izobraževanje in spremljanje strokovne literature, kar ji je bilo vselej v veselje in prid. Ugotovila je, da tako najbolje pomaga ženskam v njihovih težavah. 
Leta 2020 je zaključila redno delo v Termah Dobrna, še vedno pa v sklopu samoplačniških ambulant v Termah Dobrna izvaja akupunkturo in samoplačniške ginekološke ter ultrazvočne preglede.

Pokaži več

Božena Parać Jerković

dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije in perioperatinve intenzivne medicine, evropski diplomant bolečinske medicine (EDPM)

Od leta 2009 je redno zaposlena na Oddelku za anesteziologijo Splošne bolnišnice Slovenj Gradec in redno dela kot anesteziolog in zdravnik v Protibolečinski ambulante.

Leta 1998 je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Zagrebu, Hrvaška.

Specializacijo iz področja anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine je pridobila na Kliničnem oddelku za anesteziologijo UKC Ljubljana, leta 2009.

V vsakodnevnem delu kot anesteziolog, dela tudi že 9 let kot zdravnik specialist  v protibolečinski ambulanti.
Ukvarja se z zdravljenjem akutne in kronične bolečine in kroničnih bolečinskih sindromov: kronično bolečino v hrbtenici, glavoboli, kroničnih regionalnih bolečinskih sindromov (CRPS tip 1 in 2), pooperativni akutni in kronični bolečini, akutni in kronični nevropatski bolečini, fibromialgiji in visceralni bolečini.
Leta 2011 je končala tečaj za naziv akupunkturologa po programu ICMART (International Council of medical Acupuncture and Related Technique), v Zagrebu, Hrvaška in pridobila certifikat. 

Subspecialistično se ukvarja s terapijo akutne, rakaste in kronične – ne rakaste bolečine že od leta 2010, kot anesteziolog in akupunkturolog se aktivno izobražuje v zdravljenju bolečine.
Končala je Evropske šole  za zdravljenje bolečine: (Celovec, Avstrija; Bergamo, Italija; Krakow, Poljska; London, Anglija; Maribor, Slovenija; Osijek, Hrvaška) in aktivno sodelovala na domačih in tujih kongresih bolečine (World Institute of Pain, EFIC, Slovenski kongresi anesteziologov, Sekcije anesteziologov).

V evropskih centrih odličnosti protibolečinske terapije je bila seznanjena in aktivno sodelovala pri zdravljenju vseh vrst bolečinskih sindromov (interventna terapija bolečine v hrbtenici, rakaste bolečine in paliativne terapije bolečine, farmakoterapije, ultrazvočne blokade živcev in živčnih pleksusov, interdisciplinarni pristop terapiji bolečine: biopsihosocialni pristop, terapija z ogledali).
Končala je tudi Šole interventne bolečinske terapije Evropskega združenja za zdravljenje bolečine in tečaje ultrazvočnih blokad živcev pri akutni in kronični bolečini (Reka in Osijek, Hrvaška; Celovec, Avstrija).

Leta 2017 je opravila Evropski izpit iz bolečinske medicine (Madrid, Španija) in se tem pridobila certifikat evropskega diplomanta bolečinske medicine - European Diploma in Pain Medicine (EDPM).

Aktivno sodeluje z društvom bolnikov s kronično bolečino na Koroškem - civilne in humanitarne iniciative bolnikov, na ta način ozavešča bolnike o pomenu kronične bolečine, načinih terapije in opozarja na preventivne in kurativne dejavnike pri razvoju kroničnega bolečinskega sindroma.
Med prioritetnimi nalogami ima zdravljenje kronične nerakaste bolečine z interdisciplinarnim pristopom in najnovejšimi metodami zdravljenja z implementacijo interdisciplinarne metode obravnave bolnika s kronično bolečino kot celote.
Kot  akupunkturolog aktivno dela v Protibolečinski ambulanti Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Pokaži več