Dispanzer za ženske

V ambulanti splošnega dispanzerja za žene s koncesijo, pod vodstvom Šket Petre, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, opravljamo preventivne ginekološke preglede, diagnosticiranje in zdravljenje vseh ginekoloških obolenj in vodenje nosečnosti od začetka do konca. Prav tako smo sestavili posebne zdravstvene programe, ki omogočajo in lajšajo obdobje pred, med in po nosečnosti ter za zdravljenja različnih obolenj, kar pa so vsi posebej prilagojeni za posameznico.

OBVESTILO: Ambulanta v Termah Dobrna do nadaljnjega ne deluje, možna je telefonska konzultacija ter izdaja e-receptov in napotnic. 

Navodila za pacientke:
Po priporočilih Razširjenega strokovnega kolegija za ginekologijo in porodništvo (RSK) in sklepu Ministrstva za zdravje RS, smo zmanjšali obseg dela in število dostopnih ambulant, z namenom preprečevanja širjenja epidemije COVID-19.

 
Do preklica ni možna izvedba rednih preventivnih ginekoloških pregledov. Preglede zdravih nosečnic se opravijo v zmanjšanem obsegu, po priporočilih RSK: 
 • Preventivni pregledi v nosečnosti zdravih nosečnic potekajo med 11. in 14. tednom, med 20. in 24. tednom z morfologijo, 28. teden, med 32. in 34. tednom, 37. teden, 39. teden, 40. teden.
• Za dogovor o ev. sprožitvi poroda poteka pregled v 41. tednu v porodnišnici.


Preglede zdravih nosečnic bomo v savinjski regiji opravljali v dveh enotnih ambulantah za zdrave nosečnice:
V ZD Celje bomo obravnavali nosečnice iz ambulant SB Celje, ZD Celje, ZD Žalec, ZD Laško, ZD Radeče ter zasebnih ginekoloških ambulant Filipa Simonitija, Darje Gašperlin Dovnik, Irene Govc Četina, Suzane Peternelj Marinšek, Edite Arh. 
V ZD Slovenske Konjice bomo obravnavali nosečnice iz ambulant ZD Slovenske Konjice, ZD Šmarje pri Jelšah z izpostavo Podčetrtek, Term Dobrna ter zasebne ginekološke ambulante  dr. Damirja Franića.


Za vse nosečnice je vsak delovnik od 7.30 do 15. ure na voljo telefonsko svetovanje na enotni številki za savinjsko regijo: : 03 543 44 40. Lahko se boste pogovorili z ginekologom, ki bo po razporedu zadolžen za telefonsko svetovanje. 
Nosečnice boste po telefonu obveščene o terminu za pregled, po seznamih, ki so jih posredovali vaši ginekologi. Če v roku 14 dni od objave tega obvestila še niste prejele termina za pregled, pokličite na številko za naročanje, enako kot vse nosečnice v zgodnji nosečnosti, ki še niste imele opravljenega prvega pregleda v nosečnosti! 
ZD Celje: 03 543 44 36  in  03 543 43 18 , vsak delovnik v ordinacijskem času ambulante.
ZD Slovenske Konjice: 03 758 17 04  , vsak delovnik v ordinacijskem času ambulante.
Informacije o delu ambulant najdete na spletu.


Vse nosečnice s sumom ali ugotovljeno gestacijsko boleznijo ali ogroženostjo ploda  obravnavamo kot do sedaj, na Ginekološko porodniškem oddelku SB Celje! Pred prihodom pokličite 03 423 33 49!

URNIK DISPANZERJA TELEFONSKI KONZULTACIJ V TERMAH DOBRNA

Telefonska številka za konzultacije: 03 78 08 144

PONEDELJEK 09.00 - 10.00
TOREK 09.00 - 10.00
SREDA 08.00 - 12.00
ČETRTEK 09.00 - 10.00
PETEK 09.00 - 10.00

Izdaja e-receptov in napotnic možna v sredo na podlagi telefonskega naročanja.

O spremembah in urniku delovanja vas bomo v tem času sprotno obveščali na spletni strani.

Izdajo receptov obvezno uredite preko e-pošte ali po telefonu.

Vprašanja nam lahko pošljete na elektronski naslov: ginekologija@terme-dobrna.si.
Priporočila in navodila so dostopna na spletni strani NIJZ 

ČAKALNA DOBA

  • Nujno: 24 ur
  • Hitro: 7 dni
  • Redno: 60 dni

Pooblaščena oseba čakalnega seznama: Amadeja Petković, dipl. m. s.
Število opredeljenih pacientov na dan 01.03.2020, je 259. 

NAROČANJE, INFORMACIJE, MOREBITNA PRENAROČANJA, ODPOVEDI TERMINOV IN POSREDOVANJE IZVIDOV

  • Na telefonski številki 03 78 08 144, v času ordinacije
  • Preko e-pošte: ginekologija@terme-dobrna.si
  • Z navadno pošto na naslov Terme Dobrna d.d., Dispanzer za ženske, Dobrna 50, 3204 Dobrna

Strokovna ekipa

Šket Petra

dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Leta 2003 je diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani. 2010 je opravila specialistični izpit iz ginekologije in porodništva.
Poleg licence za delo na področju ginekologije in porodništva ima tudi licenco za zdravljenje z laserjem v ginekologiji. Podiplomsko je opravila teoretična in praktična izobraževanja iz področja uroginekologije pri nas in v tujini.
Do leta 2020 je bila redno zaposlena na ginekološko porodniškem oddelku SB Celje. Tam je opravljala delo v porodni sobi, delo v ginekološkem dispanzerju ter ginekološko diagnostiko in operativne posege.
Od 1.1.2020 je redno zaposlena v Termah Dobrna, kjer opravlja delo v ginekološkem dispanzerju in delo na področju rehabilitacije po ginekoloških operativnih posegih.

Pokaži več